VERGOEDING

Geluk en gezondheid in eigen hand! Dit is de weg die je inslaat zodra je je gaat bezighouden met de Traditionele Chinese Gezondheidsbegeleiding. Dit betekent dat je het belangrijk vind om zelf invloed uit te oefenen op je eigen gezondheid, jij hebt de regie in plaats van je te laten leiden door een arts of verzekeraar. Hierbij wil je zelf de voor jou geschikte therapeut kiezen en de voor jou geschikte therapie. De afgelopen jaren is er zo enorm veel veranderd in de vergoedingenstructuur en cultuur dat de meeste mensen door de bomen het bos niet meer zien. Sluit je een aanvullende verzekering af met vergoeding voor Natuurgeneeskundige Therapie erin, wordt alsnog die ene therapeut waar jij je prettig bij voelt niet vergoed omdat ze niet aangesloten zijn bij de juiste beroepsvereniging/organisatie. Des te meer reden om je te realiseren dat je vaak goedkoper uit bent zonder aanvullende verzekering door de premie op te sparen totdat je het werkelijk nodig hebt!

Zodra je naar de huisarts gaat en je krijgt een recept voor de apotheek, dan betaal je de eerste € 385 zelf. Dit geld kun je ook heel goed besteden aan een natuurgeneeskundige consulten die er op gericht zijn om de oorzaak te vinden in plaats van de kwaal te behandelen.

Dit zijn allemaal redenen waarom ik besloten heb me niet aan te sluiten bij een beroepsvereniging. Ik heb een erkende HBO opleiding gevolgd en goed afgesloten, ik ben overtuigd van de werking van de TCG en wil graag mensen begeleiden die zelf een bewuste keuze maken om hun kwaliteit van leven te beïnvloeden en te verbeteren.

Om een lang verhaal samen te vatten, mijn begeleiding en behandelingen worden niet vergoed door de verzekeraars. Wel heb ik mensen hun gezondheid zien verbeteren, klachten zien verminderen of verdwijnen en geluk zien groeien bij mijn cliënten. Dit vind ik vele malen belangrijker dan de vergoeding van een consult.

Ik wens je veel geluk en gezondheid. Hartelijke groet,

Belinda van der Molen