VOEDING VOLGENS DE TRADITIONELE CHINESE GEZONDHEIDSLEER

Er wordt veel gesproken en gepubliceerd over voeding. Facebook, internet, reclames, overal vind je meningen over wat nu het beste is om als dieet te volgen. Vaak streven de publicaties en meningen voorbij aan de persoon waar de voeding voor bedoeld is. Wat is de juiste voeding voor JOU?

Voeding is heel persoonlijk en specifiek. In de Traditionele Chinese Gezondheidsbegeleiding (TCG) wordt gekeken naar de persoon die de voeding nodig heeft. Hierbij wordt rekening gehouden met je levensfase, je conditie en je constitutie. Ieder mens is uniek, dus ook ieder voedingspatroon is uniek.

Wat gaan we doen:

Tijdens deze cursus leer je de basisregels in de TCG op het gebied van voeding en hoe je dit toe kunt passen voor jezelf. De dag is verdeeld in een stuk theorie over voeding en het klaarmaken van een lunch volgens de basisregels van de TCG. Deze cursus is te volgen na de Cursus de Chinese Natuurfilosofie en je gezondheid.

4 halve dagen van 10.30 uur tot 14.30 uur, totaal 16 uur

Planning data volgt binnenkort, bij interesse graag mailen naar info@belindavandermolen.nl

Zin om mee te doen? Meld je dan aan bij Belinda,

06-11742135 of per e-mail, info@belindavandermolen.nl

http://belindavandermolen.nl/


Cursus de Chinese Natuurfilosofie en je gezondheid

Binnenkort starten we weer een cursus over de Chinese Natuurfilosofie en je gezondheid.

Wat gaan we doen;

In deze cursus gaan we ontdekken wat de relatie is tussen de Chinese Natuurfilosofie en onze gezondheid. De vroegste oorsprong van yin en yang is waarschijnlijk terug te vinden in de observatie van Chinese boeren die compleet in en met de natuur leefden. Zij observeerden de wisseling tussen dag en nacht, activiteit en rust, geboorte en sterfte, winter en zomer, hemel en aarde, gezondheid en ziekte. Zij noemden het de balans tussen yin en yang en zagen dat de een niet zonder de ander kan bestaan. Ze benoemden de seizoenen en alles in je lichaam in de 5 elementen. De verbinding van de mens met de hemel en de aarde werd gevonden in de 3 krachten. Al deze aspecten komen samen in de Chinese Natuurfilosofie.

4 middagen van 14.00 tot 16.30 uur, totaal 10 uur

Planning data volgt binnenkort, bij interesse graag mailen naar info@belindavandermolen.nl

Kosten inclusief koffie/thee en syllabus: € 95 euro

Zin om mee te doen? Meld je dan aan bij Belinda,

06-11742135 of per e-mail, info@belindavandermolen.nl